Historien

Det startet med en vennegjeng i Kjøpsvik som var glad i blues. Denne gjengen møttes gjerne for å dyrke sin musikk og reiste gjerne på bluesfestivaler. Etter hvert fikk klubbens primus motor, Freddy Iversen, gode kontakter i miljøet, samtidig som interessen for konsertene vokste.

Tanken om en bluesklubb vokste frem og den 16. September, 2000 ble Kjøpsvik Bluesklubb formelt stiftet.

Klubbens logo er forøvrig en stilisert utgave av "Kjøpsvikingen" og er laget av Tom Gunnar Hansen.

Vi som er glad i blues vil jo gjerne at artister skal komme tilbake, og de artistene som kommer til Kjøpsvik blir tatt godt vare på.

For de artistene som kommer til Kjøpsvik vanker det både båtturer på fjorden og andre aktiviteter. En av styremedlemmene i Kjøpsvik Bluesklubb har som hovedoppgave å ta vare på de som kommer til Kjøpsvik for å spille.

De musikerne som har gjestet Kjøpsvik har vært storfornøyd med opplegget og gutta i klubben har fått svært mange positive tilbakemeldinger. Dette opplegget gjør at artistene får et fint inntrykk av plassen og gir god reklame for klubben og dens arbeid.

Det er eksempler på at artister har tatt seg et par dager ferie i Kjøpsvik og det tyder jo på at de har hatt et fint opphold og at de har trivdes her.

Kjøpsvik er et lite industristed ca. 10 mil sør for Narvik. Stedet ligger i Tysfjord kommune, med Ballangen i nord og Hamarøy i sør som nabokommuner. Det bor ca. 1200 mennesker i Kjøpsvik, noe som utgjør i overkant av halvparten av kommunens befolkning. Kjøpsvik er også administrasjonssenter i Tysfjord kommune.

Relaterte artikler